De Koninklijke Visclub MOED EN GEDULD LIER (KVMEGL), waarvan de vijver gelegen is tussen de ring en het Netekanaal aan de Aarschotsesteenweg, is wellicht de oudste visclub van Lier en omstreken.

Op 15 november 1997 vierden zij hun 100-jarige bestaan.... en ze zijn er fier op. 

Na opgericht te zijn in september van het jaar 1897 organiseerden zij hengelwedstrijden op de Nete aan de Paardendrink van de Baron-Opsomerlaan, op de Berlaarse Nete, op de Bolhaag en op de Emblemse Nete ter hoogte van het Sas.

Daarna werden samen met KNZL - GVL en MVL wedstrijden georganiseerd op de putten van Cuyckens, een toenmailge bierproducent uit Lier.

De inschrijvingen en het wegen van de vis hadden toen plaats bij Fonne Dox of op de hoek bij Marcel Rijpens.

Daarna werden ook wedstrijden beslecht op het pas-gegraven Netekanaal.

Vanaf 1972, het jaar van hun 75-jarig bestaan, kwam een witte duif overgevlogen.

De doorzettingskracht van de toenmalige voorzitter Willem Mertens (+), alsook de inzet van de hardwerkende secretaris Rik Nackaerts (+) en de bestuursleden Gommaar Berhgs (+), Leon Van Horen (+) en Jozef Janssens (+) hebben ertoe geleid dat het OCMW een visvijver liet graven ergens naast het Netekanaal,. . . . een prachtvijver die de club nog steeds huurt en waarvoor zij deze spoortrekkers en het OCMW zeer dankbaar zijn.

Voor en na de wedstrijden en voor alle vergaderingen werd samengekomen in een clublokaal.

Zo kende deze club achtereenvolgens de volgende clublokalen:

Café 't Sterreke, in de Lindestraat, vandaar dat onze club in de volksmond nog steeds het Sterreke wordt genoemd.
Café de Sportvriend op de hoek van de Peperstraat en de Lindestraat.
Café Prins Kardinaal op het Kluizenplein.
Café de 3 Schipkens op de Waversesteenweg.

Na jaren met man en macht hard gewerkt te hebben aan de vijver en het chalet met elektriciteit, water, verwarming enz . . .is deze prachtige hengelclub uitgegroeid tot wat ze nu is: "Een pareltje in de natuur naast de Schollebeek, waar het rustig en gezellig is om te komen."

Het huidige bestuur dankt alle voorgangers alsook alle vroegere en recente leden voor datgene wat zij voor KVMEGL gedaan en betekend hebben!! Zij drukken tevens hun hoop uit dat deze club zal blijven evolueren en verder zal blijven werken in dezelfde gezonde sfeer.

Ze nodigen U zelfs uit om eens een bezoekje te brengen tijdens de hengelwedstrijd en iets te komen nuttigen in hun chalet.